Michael Grønnegaard

Da jeg var 12 år gammel fik jeg stablet mit første "trommesæt" på benene.

Det bestod af en plastickurv, en Omo-bøtte (modificeret med pergamentpapir og ris - som lilletromme), en pude, en lego-plade og en seng - stikkerne var min mors tykkeste strikkepinde. Her bankede jeg hynder, akkompagneret af transistorradioen og båndoptageren.

Et par år senere fik jeg lov til at købe et rigtigt sæt, så jeg solgte optimistjollen og investerede i et flot, sort, komplet "Maya" trommesæt.

I gymnasiet, Skanderborg, ca. 1987, kom jeg med i forskellige bands - med navne som "Fuld Pensum", "Blach Band" og senere "Forty Below" - og fik min debut på de skrå brædder ved forårskoncerter og gym-fester.

I 1990 fik jeg tilbuddet af Lars om at være med i et helt nyt projekt, "Mister Jack and the Daniels".

Vi startede ud som et kopi-rock-orkester, men inden jeg vidste af det, sad jeg og spillede "train" og andet country-guf.

Til at begynde med var country ikke lige min kop the, nærmest et skældsord og aldeles u-hipt - jeg var mere til rock og funk.

Men som tiden gik, fik jeg øje på country'ens charme og kvaliteter.

Det gik op for mig hvilke udfordringer (såvel teknisk som musikalsk) der ligger i at få musikken til at lyde enkel og ubesværet...

I 1994 mødte jeg Jan Daggry og vi startede rock-orkestret "The Dawn" med blandt andre daværende Mr Jack bassist, Morten Tandrup.

Højdepunktet blev udgivelsen af CD'en "The Dawn", 1998, og den efterfølgende tourne landet rundt, inklusiv en del festivaljobs.

December 1999, afsluttede jeg en tre års "Fri Ungdoms Uddannelse", hvor jeg gik på diverse musikskoler, havde perioder med intensiv trommeundervisning og kom igang med mere elektronisk baseret musik og produktion - arbejdede med harddiskrecording, samplere o.s.v.

Idag lever jeg af at spille musik, dog med et "back-up" job som pedel på "Det Jyske Kunstakademi", 10 timer om ugen, samt nogle få trommeelever.

Herudover bruger jeg meget tid i mit lille hjemmestudie på både at lave lidt musik og på at "røre gryderne".

...og endelig ikke glemme min søde kæreste, Camilla...

Michael Grønnegaard, foråret 2005

Michael Grønnegaard

Grønne på arbejde...