Historien

ister Jack and the Daniels blev etableret i april måned 1990. Første møde fandt sted i det gode gamle øvelokale på Møllegade i Skanderborg, hvor også andre senere store stjerner har trådt deres første musikalske barnesko.

Til en fest havde Lars Clausen mødt trommeslageren Michael Grønnegaard, og i skolen havde han siddet ved siden af guitaristen . Disse tre gutter er stadig aktive i Mister Jack and the Daniels.

Bandets første bassist hed Jesper Kristensen, og ham havde Lars Clausen spillet Blues Brothers musik med en nytårsaften i Skanderborg Festivalklub året forinden. (En mindeværdig koncert hvor også Henrik Svith var med på orgel).

Mister Jack and the Daniels lagde ud med at spille kendte kopier af Shubidua og Gasolin, men efter at gav Lars Clausen en Dwight Yoakam plade i fødselsdagsgave, har bandet siden helliget sig countrymusikken.

De første job var naturligvis mest lokalt, men snart besøgte orkesteret diverse værtshuse, cafeér og byfester. Vi spillede vores første SSC job, 'indviede' "Rytmehans"-scenen på Skanderborg Festivalen, spillede på SCC festivalen i Silkeborg. Og ikke at forglemme koncerten sommeren 1992 i Polen hvor de 'varmede op' for Emmelou Harris.

I 1993 indspillede Mister Jack and the Daniels deres første CD "Something To Shoot" opkaldt efter en sang, der faktisk ikke kom med på CD'en. CD'en er indspillet hos Jørgen Sørensen ved Randers. Der er mest kopier med, men også en enkelt sang skrevet af den lokale skjald Peter Overgaard. Som gæst var Henrik Svith på bas på et enkelt nummer.

På en måde var denne CD et gennembrud for bandet. Den var et godt visitkort overfor landets mange countryklubber, og der kom flere og flere jobs ind på den konto.

I foråret 1995 var bassisten Jesper Kristensen heldig at være med i det band der vandt DM i Rock, og han valgte derefter at koncentrere sig om at spille rock. Ind kom i stedet den dygtige bassist Morten Tandrup, der i øvrigt har gået i klasse med forsangerens lillesøster.

Morten Tandrup fik en hård start ved 2 mdr. efter sin debut som countrybassist at ryge med i studiet for at indspille den 2. CD "Forever Remains". Den er indspillet i Nørgård studiet i Silkeborg. CD'en blev rigtig god, med en blanding af kendte kopier og originale sange skrevet af bandet selv samt af gode venner. Som gæster var bl.a. Teddy Edelmann, Anni Filt, og Henrik Svith.

Nu kom bandet for alvor i vælten, og i årene efter gik det virkelig stærkt med op til 50 jobs om året. Festivalen i Silkeborg blev besøgt igen og også enkelte ture til Tyskland og Sverige blev det til.

I 1997 fik bandet igen en ny bassist da Morten Tandrup skulle på konservatoriet og studere. Ind kom Gregor Forte, og han er der minsandten endnu.

I 1998 udgav vi en EPCD, "Promotion", som forløber for "On A Dusty Road", udgivet 1999 og indspillet hos Disse i Lund ved Horsens. Her var der igen mange nye sange med, bl.a. en flot sang fra Ivan Johnsen og en fra Disse selv. Disses sang "Ain't Nobody's Cryin' Man" udkom også på Comstock Records og er blevet spillet på utallige radiostationer i USA og Europa.

Ind i bandet kom i den forbindelse steelguitaristen Leif Bruun således at bandet nu talte 5 mand.

I 2000 og 2001 har Mister Jack and the Daniels slået deres navn fast som værende et af Danmarks bedste og mest stabile country orkestre. Opgaverne har gået fra festivaler, til byfester, halfester, firmafester og også enkelte koncerter i musikhuse og musikklubber. Stilen er blevet pudset af, så det er en stilren blanding af egne og andres sange. Lyden er blevet rettet til. Tøjet er pænere. Drengene er blevet til mænd, og det store 10 års jubilæum blev holdt i Skanderborg Kulturhus.

Allerede i 2001 stod det klart, at bandets nyeste medlem Leif Bruun kunne andet end spille på pedalsteelguitar. Han skriver også gode country sange, og en stor del af disse blev puttet på repertoiret og spillet for publikum sommeren over.

I efteråret 2001 mødtes bandet for første gang med producer Knud Møller i dennes hjem, og fra første minut var der en god forbindelse. Studiet i Vestbirk var bestilt, og efter 3-4 besøg hos Knud Møller var alle klar til at gå i studiet for at indspille den nye CD "Recommended".

Lad os slå fast med det samme. Det er en pragtfuld CD. Den indeholder ganske enkelt det hele for dem der holder af god musik og ikke mindst god country musik. Den er stilren, den er gennemtænkt, der er gode tekster og dejlige melodier.

Knud Møller var en inspirerende partner at arbejde sammen med, og det er tydeligt, at alle her har ydet deres bedste, og at alle har hele deres sjæl lagt ind i "Recommended".

Fra alle sider er der kommet flotte anmeldelser, selv fra Rockmagasinet Gaffa, der kalder bandet et "kompetent orkester".

I 2004 trådte Morten Donslund ud af bandet for at forfølge en karriere i Irland. Han afløstes af Anders Lampe.

I 2005 til 2008 spiller bandet flere jobs end nogensinde før, og faktisk også så mange, at særligt forsangeren bliver lidt træt i efteråret 2008. Det betød lidt nedtrapning i 2009, dog ikke mere end at der blev taget hul på indspilning af nye sange. Disse sange forventes at være færdige i det tidlige forår 2010, og så skal bandet på landevejen igen.

2010 er året hvor bandet fyldte 20 år, og det fejrede vi bedst i selskab med alle de folk omkring os der stadig kan lide rigtig god countrymusik.

I 2011 indledtes et samarbejde med flere folk. Vores første samarbejde blev indledt med vores gamle venner, CarMa. Det er en duo bestående af Carl Aagaard og Malene K.H. der flere gange har krydset vores vej til stor glæde for os alle. Vi har nu samlet kræfterne, og kan give vores publikum en flot musikalsk oplevelse. Bluegrass sniger sig naturligt ind med Carls flotte banjo og mandolinspil. Men også lidt mere pop, fortolkede James Taylor sange og meget andet sjovt, udsat for et countryorkester.

I 2012: Et andet samarbejde vi har indledt er med sangerinden Henriette Andersen. Hun blev første gang kendt i tv udsendelsen X-factor hvor hun kom med i pigegruppen Fireflies. De fik en flot 4 plads. Siden er trioen gået hver til sit igen, og derfor er der blevet plads til at hun kan spille med os. 
Hun synger smukt, og har en fed countrystil, så alle der elsker god country kan glæde sig til vores koncerter. 

Fra 2015 er orksteret igen et 4 mands orkester, da Henriette Andersen er blevet tilbudt en flot solokarriere. Hun har udsendt 4 sange, som bliver spillet flot på de danske radiostationer. 

Det 4 mand store orkester er fortsat, Lars Clausen på sang, Gregor Forte på bas, Anders Lampe på guitar og Michael Grønnegaard på trommer.

I 2016 indspiller orkesteret nye og gamle sange. De udsendes løbende på nettet.

Mister Jack and the Daniels